Werkzaamheden

Wand- en plafondafwerking

U kunt bij mij terecht voor:

– glasweefselafwerking
– sierlijsten en ornamenten
– diverse behangmerken- en stijlen
– diverse soorten saus

Uiteraard adviseer ik u graag over de materiaalsoorten en kleuren.

Binnenschilderwerk

Voor het binnenschilderwerk gebruik ik de nieuwste verfsoorten die kras-/stootvrij en afneembaar zijn. De producten zijn watergedragen en geurarm, dus milieuvriendelijker. U heeft daardoor geen last van een verfgeur in uw huis.

Het meubilair en de vloer dek ik, indien nodig, netjes af. Om de sfeer te creëren die u voor ogen heeft, is niets zo belangrijk als kleur en combinaties van kleuren.

Ik denk graag met u mee. Hierbij maak ik gebruik van diverse kleurstalen.

Buitenschilderwerk

De buitenkant van uw woning/bedrijfspand is zeker zo belangrijk als de binnenkant.
Netjes schilderwerk is daarvoor cruciaal zowel als bescherming van het hout, als ook vanuit esthetisch oogpunt.

Om de werkzaamheden goed uit te voeren, maak ik gebruik van ladders en steigers (indien nodig is een hoogwerker in te zetten).

Vroeger was het niet mogelijk om in de winter buiten te schilderen. De kou en de neerslag zorgden ervoor dat de kwaliteit van het werk werd aangetast. Tegenwoordig kunnen schilders gewoon doorwerken, omdat er nieuwe producten en materialen op de markt zijn.

Houtreparatie

Vocht is de grootste veroorzaker van houtrot. Het begint binnen in het hout en verspreidt zich van daaruit naar buiten. Als houtrot is vastgesteld, volgt de reparatie. Eerst wordt het rotte hout weggehaald tot aan de grens van het gezonde hout. Het is vaak voldoende om het rotte gedeelte vakkundig uit te frezen, zodat nieuw hout niet noodzakelijk is. Mocht het aangetaste deel te groot zijn om te repareren, dan wordt er een nieuw stuk hout geplaatst (deelvervanging).

Ik gebruik Epoxypasta voor het opvullen van het weggehaalde gedeelte. Dit is zowel bij lage als bij hoge temperaturen te verwerken en het is daarom zelfs in de winter mogelijk om houtrot aan te pakken. Deze epoxypasta is elastisch en neemt geen vocht op. Hierdoor heeft houtrot geen kans om terug te keren op de behandelde plekken.

Beglazing

U kunt bij mij terecht voor:
 • Enkel glas
 • Isolatieglas
 • Figuurglas
 • Veiligheidsglas
 • Spiegels
 • Zonwerend glas
 • Brandwerend glas met certificaat
 • Geluidswerend glas
 • Glasbreukherstel
 • Zelfreinigend glas
 • Raamfolies Het glas wordt geplaatst met hardhouten gegronde glaslatten.

Schadeherstel

Mocht er schade aan uw woning of bedrijf zijn, zoals waterschade, glasschade of brandschade, dan kan er in overleg met uw verzekeringsmaatschappij besloten worden dat ik de schade voor u herstel.

Reiniging gevels en lijsten

Voor het behoud van uw schilderwerk is het verstandig iedere twee à drie jaar het schilderwerk te laten reinigen. Hierdoor voorkomt u o.a. groene aanslag en het ziet er weer representatief uit!
Dit geldt voor zowel hout als kunststof.

Verder wordt het schilderwerk op dat moment geïnspecteerd op beschadigingen en kan dit meteen verholopen worden.

Dakcoating

Heeft u schade aan uw platte dak of is het dak aan vernieuwing toe? Of wilt u de warmte buiten houden, dan is het raadzaam om eens te kijken of dakcoating voor uw dak en uw wensen geschikt is.

Ik ben opgeleid voor kwalitatieve inspectie en toepassing van ‘Silicone Roofing TG dakcoating’ van Global Paint Professional:
https://www.siliconeroofingtg.nl/